Surdegsbröd, frukostbullar, croissanter, kanelbullar och annat smaskigt från vår ugn

Surdegsbröd

Vi bakar mest surdegsbröd. Många är med bara surdeg som hävningsmedel, alltså helt utan jäst. Ibland använder vi oss av poolish som är en lös fördeg med en mycket liten mängd jäst. Vi jäser bröden ca ett dygn i kyl, ibland i två dygn. På detta vis får vi bröd som är lättsmälta med tillgängliga näringsämnen och som är goda (och inte stenhårda) i ungefär en vecka efter gräddningen (som såklart sker direkt på sten). Vi gör t.ex. bröd med bara råg, bara emmer och bröd med vete och dinkel. Vi gör sällan bröd utan något fullkornsmjöl. Vi gör både limpor och bullar.

Kanelbullar och
kardemummabullar

Våra bullar gör vi med smör, mjölk och lite mindre jäst än vanligtvis. Vi jäser dem ca ett dygn och gräddar dem i stenugn. Vi har inte pärlsocker på.

Croissanter

Först gör vi en deg på vete, poolish, mjölk, jäst, ägg, socker, havssalt och vatten. Vi bankar ut smör till plattor. Sen kavlar vi in smöret i degen så att det lägger sig som tunna lager mellan tunna lager deg. Sen rullar vi croissanterna och låter vi dem jäsa över natten innan vi penslar dem med ägg och gräddar dem. Sen tar vi en paus och kvalitetstestar..

Frukostmacka

Frukostmackor på ölandsbulle med ost, alfalfagroddar, ruccola, tomat, gurka och smör. Det brukar också finnas en grov vegansk variant.

Äventyrsbröd

(utan gluten men bakat i bageri som hanterar gluten)
Ett ojäst formbröd med havregryn, loppfröskal (psylliumhusk), rostade och råa frön, lite oraffinerad betsirap och rapsolja.

Mandelinkakor

(utan gluten men bakade i bageri som hanterar gluten)
Småkakor på mandelmjöl och linfrön smaksatta med vanilj. Kakorna är sötade med agavesirap och helt utan ägg eller mejerivaror.

Granola (Müsli) 

Vår granola är en lyxig, osötad, rostad müsli med flingor av havre och korn, nötter och fröer, torkade frukter och russin samt lite rapsolja, vanilj och kanel.

Följ oss påÖppetider
Onsdag - fredag 8-17:30 Lördag 8-13
Precis vid Värnhemstorget
Hermansgatan 3
212 11 Malmö
Tel: 040 – 93 00 11

Hitta hit
Bagaren och Bonden vid Värnhemstorget i Malmö