Surdegsbröd, frukostbullar, croissanter, kanelbullar och annat smaskigt från vår ugn

Surdegsbröd

Långtidsjästa surdegsbröd är vad vi handlar om. Det är därför vi finns. Bröd bakade med endast surdeg och helt utan industrijäst är något vi tror stenhårt på som livsmedel. Det är otroligt gott och nyttigt och består av spannmål som är en gröda som passar att odla ekologiskt i vårt hörn av världen.

Vi jäser bröden ca ett dygn i kyl, ibland i två dygn. På detta vis strävar vi efter att få bröd som är lättsmälta med tillgängliga näringsämnen och som är goda och håller i ungefär en vecka efter gräddningen som sker direkt på sten. Vi gör t.ex. bröd med bara råg, bara emmer och bröd med vete och dinkel. Vi gör närapå aldrig bröd utan något fullkornsmjöl (förutom till påsk då vi brukar göra zopf!). 

Kanelbullar och
kardemummabullar

Våra bullar gör vi med smör, mjölk och lite mindre jäst än vanligtvis. Vi jäser dem ca ett dygn och gräddar dem i stenugn. Vi har inte pärlsocker på.

Croissanter

Först gör vi en deg på vete, poolish, mjölk, jäst, ägg, socker, havssalt och vatten. Vi bankar ut smör till plattor. Sen kavlar vi in smöret i degen så att det lägger sig som tunna lager mellan tunna lager deg. Sen rullar vi croissanterna och låter vi dem jäsa över natten innan vi penslar dem med ägg och gräddar dem. Sen tar vi en paus och kvalitetstestar..

Frukostmacka

Frukostmackor på ölandsbulle med smör, ost, linsgroddar och sallad.

Äventyrsbröd

(utan gluten men bakat i bageri som hanterar gluten)
Ett ojäst formbröd med havregryn, loppfröskal (psylliumhusk), rostade och råa frön, lite oraffinerad betsirap och rapsolja.

Mandelinkakor

(utan gluten men bakade i bageri som hanterar gluten)
Småkakor på mandelmjöl och linfrön smaksatta med vanilj. Kakorna är sötade med agavesirap och helt utan ägg eller mejerivaror.

Granola (Müsli) 

Vår granola är en lyxig, rostad müsli med flingor av havre och korn eller råg, mandlar och fröer, torkade äpplen, russin samt lite rapsolja och sist men inte minst nypon. Även granolan blötläggs över natt för att näringen i fullkornsspannmålen skall bli lätt att ta upp för kroppen.

Följ oss påÖppetider
Tisdag - fredag kl 8-17:30 Lördag och Söndag kl 8-13

Precis vid Värnhemstorget
Hermansgatan 3
212 11 Malmö
Tel: 040 – 93 00 11

Hitta hit
Bagaren och Bonden vid Värnhemstorget i Malmö