Bagaren och Bonden - Surdegsbagare i Malmö

Vi är ett bageri. Vi bakar bröd och andra bakverk. Vi tycker också mycket om varma och kalla drycker som kaffe, te och äpplemust och serverar dessa med stor glädje. 

Vårt främsta mål är att göra och sälja bra livsmedel. Med bra menar vi först och främst bra för miljön och hälsan. Så vi vill helst att våra råvaror skall odlas i närheten och med ett långsiktigt perspektiv där hänsyn tas till både människa och natur. Bra för oss innebär också naturligt. Vi vill inte få våra råvaror från en industri utan från naturen i en så ren form som möjligt. Sist men inte minst är ett bra livsmedel som vi ser det gott att äta och vackert att titta på.

För att vi ska kunna nå vårt mål är bonden lika viktig som bagaren. Det är liksom därför vi heter som vi gör. Bonden kan göra många rätt och fel som leder till stor eller liten påverkan på miljön och en råvara som är mer eller mindre hälsosam. Bagaren kan sedan med ett gott hantverk förvalta potentialen i råvaran och förvandla den till ett hälsosamt, vackert och gott livsmedel.

Vi som är vi är Karl och Daniel som drog igång det hela 2015. Men nu när vi är framme i år 2018 så är det Jennie och Moa som står för den mesta av bakningen och Patrycja hjälper er i kassan och med kaffet. Tillsammans kämpar vi för att göra Bagaren & Bonden till det bästa bageriet vi kan.

Bagarna

Följ oss påÖppetider
Tisdag - fredag kl 8-17:30 Lördag och Söndag kl 8-13

Precis vid Värnhemstorget
Hermansgatan 3
212 11 Malmö
Tel: 040 – 93 00 11

Hitta hit
Bagaren och Bonden vid Värnhemstorget i Malmö